jordan van der maas 

Films-documentaires-muziek-video's-media creatie

bekijk hier de online vrijgegeven films en documentaires. 

Op deze pagina kun je mijn vrijgegeven films en documentaires gratis en vrijblijvend online streamen. Alles puur uit liefhebberij voor de natuur en om iedereen de mogelijkheid te bieden om van onze prachtige natuur te kunnen blijven genieten. 

Natuurrijk Nederland deel 1- Leven in een oerlandschap

In het eerste deel beleven we onze natuur vanuit het landschap zelf en hoe onze natuur werkt in samenwerking met allerlei belangrijke ontwikkelingen en processen, die de kringloop van onze natuur vormen. Zo leren we onze natuur beter te begrijpen en te respecteren, om het daarna beter te kunnen beschermen. Hier duiken we ook een stukje geschiedenis in, om te laten zien hoe belangrijk de rol van de ijstijden is geweest voor de bouw van ons land. Elke bodemsoort is bepalend voor welke planten en dieren erop leven. Ver van de drukke wegen en de grote steden zijn er nog enkele natuurgebieden overgebleven, waar alles volledig aan de elementen is overgeleverd, zoals het al duizenden jaren ging. Van oorsprong overblijfselen uit de laatste ijstijden. (Speelduur: 28 minuten)

Natuurrijk Nederland deel 2- Het geheime leven van de das

Het tweede deel van ''Drieluik Natuurrijk Nederland'' is een unieke inzage in het leven van de das. Met deze film nemen we een kijkje in het leven van een specifieke diersoort die in ons voormalige oer-landschap leeft en op z’n eigen bijzondere wijze een belangrijke relatie heeft met z’n leef-omgeving. Een heel seizoen volgen we een dassenfamilie van dichtbij: om onze natuur vanuit hun perspectief te beleven. Het leven van de das is alles behalve saai! Zo hebben de dassen het iedere zomer weer razend druk met het onderhouden van hun burcht, het opvoeden van hun jongen en het zoeken naar voedsel in hun leefgebied. (speelduur: 27 minuten)Kaart