Jordan van der Maas 

Films-documentaires-video's-media creatie

bekijk hier de online vrijgegeven films en documentaires. 

Dit is de pagina waar al mijn natuurfilms en documentaires worden vrijgegeven. Kosteloos en vrijblijvend voor iedereen! Dit doe ik puur uit liefhebberij voor de natuur, en om iedereen de mogelijkheid te bieden, om van onze prachtige natuur te kunnen blijven genieten. 

Momenteel staan er nog geen films online. Nieuwsgierig naar het maakproces van deze films? Volg dan de laatste ontwikkelingen via de sociale mediakanalen. 

Verwacht: Natuurrijk Nederland deel 1- Leven op een oer-landschap. Meer informatie over deze film. (releasedatum nog onbekend)

Natuurrijk Nederland deel 1

Het eerste deel van Drieluik Natuurrijk Nederland wordt verteld vanuit ons landschap zelf. Hoe de natuur werkt, en hoe we het beter kunnen beschermen. Hier duiken we ook een stukje geschiedenis in, om te laten zien hoe ons land is opgebouwd, en hoe belangrijk de rol van de ijstijden is geweest voor de opbouw van onze bodem. De bodem is de basis van ons land en al onze natuurgebieden.
 
Elke bodemsoort is bepalend voor welke planten en dieren erop leven. Ver van de drukke wegen en de grote steden zijn er nog enkele natuurgebieden over gebleven, waar alles volledig aan de elementen is overgeleverd, zoals het al duizenden jaren ging. Van oorsprong overblijfselen uit de laatste ijstijden.


Kaart