Naturescenes producties
Beleef de natuur op een unieke manier 

Over Naturescenes producties

Al mijn hele leven houdt de natuur mij bezig. In alles wat  ik doe. Tekenen, schilderen, fotograferen... Voor mij is de natuur een grote inspiratiebron. Dat heb ik mede te danken aan mijn oma, die altijd met mij ging wandelen en mij kennis liet maken met de natuur. En sindsdien heeft het me nooit meer losgelaten. Ik wilde alleen maar meer ontdekken en onderzoeken. Ik was altijd in het veld te vinden en kwam ik een hoop bijzondere dingen tegen. Soms dingen waar je anders door ging kijken of iets meer ging begrijpen over hoe de natuur werkelijk in elkaar zit. Maar helaas. Thuis en op school begreep niemand waar ik het over had. Men gaat al er snel vanuit dat ons vlakke Nederland niet bijzonder genoeg is en dat je voor de echte natuur naar het buitenland moet gaan. En dat is best jammer. Want ook ons land zit vol met bijzonderheden. Maar die kom je alleen tegen als je weet waar je moet kijken. Sommige dingen kun je dan ook niet uitleggen. Die moet je met eigen ogen hebben gezien. En zo begon voor mij een groot avontuur.    

Het grote filmavontuur   

Ik was altijd al geïnspireerd door de BBC met hun geweldige natuurfilms en series. Dat vond ik zo bijzonder dat ik dat ook wilde doen met alle dingen die ik meemaakte. En zodoende ging ik aan de slag. Ik kocht een HD camera en vol plannen begon ik m'n eigen filmproject. Al snel liep ik tegen allerlei dingen aan. Zoals de dieren die zich toch minder makkelijk lieten filmen dan ik dacht, of weersomstandigheden waar ik niks mee kon. Maar vooral tijd was de grote boosdoener. Maar ik gaf niet op. Mijn film moest en zal er komen. 

Langzaamaan begonnen de succesjes te komen en werd ik er steeds beter in. Ik volgde tips van andere filmmakers en kreeg ik veel advies over het maken van mooie beelden. Dat heeft mij erg geholpen, en zo werden de resultaten steeds beter. Ik nam het besluit om in een vast gebied te blijven. Dat was het beekdal van het koningsdiep, een rijk gevarieerd gebied met veel afwisseling in het landschap. En het lag dicht in de buurt. Wel fijn omdat ik alles op de fiets moest doen. Als je er eenmaal mee bezig bent vliegt de tijd en kwam het eindproduct in zicht.  

Tweeënhalf jaar heb ik alleen maar gefilmd, en was het tijd voor de montage van de film. In samenwerking met vrienden werd de film in elkaar gezet. Dat was een flinke tijdrovende klus. Want er was enorm veel beeldmateriaal, waar alleen het beste van het beste zal worden gebruikt. Eenmaal in dat ritme ging alles sneller dan ik had verwacht. En was de film binnen twee maanden klaar.    

Mijn doel bereikt!

Na tweeënhalf jaar hard werken, heb ik m'n doel bereikt. Mijn eigen natuurfilm is klaar. Nu kan ik mijn ervaringen met iedereen delen. En dat was weer het begin van een nog groter avontuur en kwam de vraag hoe nu verder. In 2016 heeft mijn film in een bioscoop gedraaid, en hield ik presentaties in verschillende filmhuizen. Het heeft een hoop mensen bereikt, en op een andere manier naar onze omgeving laten kijken. Succes dus! Ik heb zoveel geleerd van dit project dat ik in de toekomst meer met film ga doen. En er uiteindelijk m'n beroep van ga maken.   

Dit is de rode draad die mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Gedreven, gepassioneerd en bevlogen. Mijn boodschappen en verhalen door middel van film laten spreken. En dat is ook weer een boodschap aan alle andere gepassioneerde: Als je een doel hebt ga er voor de 100% voor en laat niets of niemand je tegen houden. Want daar schuilt succes. Door je stem te laten horen en te laten zien wat je in je hebt. Om een doel te hebben, en niet op te geven, en een project succesvol af te maken. Ik volg mijn hart en mijn passie voor de natuur, en ik wil blijven doen waar ik van hou. Dus natuurlijk liggen de plannen voor een volgend project allang weer klaar.      
 

 

 

 

 


 


 


 


 


 

Kaart