Naturescenes producties
Beleef de natuur op een unieke manier 

koningsdiep: Een avontuurlijke reis stroomafwaarts 

Hoera 2020 is aangebroken en daarmee ook de start van een nieuwe productie. De film Koningsdiep, Een avontuurlijke reis stroomafwaarts, wordt een geweldige nieuwe uitdaging. Omdat we net als Leven in het Veen weer terug gaan in de tijd. Dit is mogelijk omdat onze film en montage-technieken steeds beter worden en we daardoor meer kunnen bereiken.

Sporen uit de ijstijden 

De basis van al onze natuurgebieden is de bodem. En daar heb ik veel over geleerd tijdens mijn opleidingen voor Bos en natuurbeheer. Dat inspireerde mij ook al om ''Leven in het Veen'' te maken. Maar dit gaat nog een stapje verder. Een groot deel van ons land was ooit bedekt door een gigantische gletsjer. Zo ontstonden er stuwwallen en ruggen. Ook in Friesland zijn enkele sporen terug te vinden. Voornamelijk in zuidoost-Friesland vinden we pingo-ruïnes en beekdalen. De bekendste daarvan is het Beekdal van het Koningsdiep, die een rijke geschiedenis heeft.  

Deze basis zal de rode draad worden van de nieuwe film. Vanuit deze basis werken we verder en komen er weer geweldige ideeën op ons pad. Deze zijn we stap voor stap aan het uitwerken. Zo wordt er inmiddels nog druk gewerkt aan de verhaallijn van de film.        

   

  


Kaart