Jordan  van der Maas 
Beleeft de natuur op een unieke manier 

2020: Een jaar vol nieuwe inspiratie  

2020. Een jaar vol nieuwe inspiratie. En natuurlijk gaan mijn gedachten alweer uit naar een geheel nieuw avontuur. Het Beekdal van het Koningsdiep is hierbij een belangrijke inspiratiebron. Ik kom er vaak om van de natuur te genieten, en kan ik er eindeloos ronddwalen om op zoek te gaan naar nieuwe film-ideeën. Eerder is dit gebied al de setting geweest voor mijn eerste film Licht en Leven. En nog kan ik dit gebied niet loslaten. Er valt namelijk nog zoveel meer te vertellen over dit unieke en oeroude natuurgebied. Zoals het ontstaan uit de ijstijd en de unieke samenhang in de ontwikkeling van het leven. 

En het kan nog veel verder gaan. Want half Nederland was ooit bedekt onder een gigantische gletsjer en heeft zijn unieke en kenmerkende sporen nagelaten. De ijstijden waren in ieder geval bepalend bij de vorming van het land dat nu Nederland wordt genoemd. Inmiddels hebben we dus al een duidelijk onderwerp voor ogen, en wordt er nog heel wat geschreven aan de verhaallijn. En wordt er nog nagedacht over een passende filmnaam. 

Verloop van het proces 

Dit is pas het begin van een nieuw avontuur dat ook weer volledig self-supporting zal zijn, en nog steeds verder uitgestippeld zal moeten worden. Gewoon een paar enthousiastelingen met ieder z'n eigen specialiteiten binnen het filmvak. Van montage tot muzikale composities, tot cameraman en veldkenner. Daarbij gaan we lekker aan de haal met het schrijven van een eigen soundtrack. En proberen we met vernieuwde kennis en techniek de mooiste natuurbeelden te maken. Maar vooral een uniek samenwerkingsverband aangaan, waarin iedereen zijn eigen passie en specialiteit uit kan breiden, en nieuwe uitdagingen aan zal gaan. 

Duur van het project

Om een hoop stress en ergernis te besparen zal dit project geen deadline hebben. We nemen alle tijd om een mooie film te kunnen maken. Na een jaar zullen we pas een inschatting kunnen maken hoe lang het proces gaat duren en hoe het eindproduct zou gaan heten.


Kaart