Jordan  van der Maas 
Beleeft de natuur op een unieke manier 

Film: Natuurrijk Nederland  

Deze film neemt je mee naar een stukje Nederland die helaas nog door weinig mensen wordt gezien zoals het echt is. Vandaar deze kans om een film te maken die namens de natuur spreekt. Natuurrijk Nederland laat je meenemen op reis. In de herontdekking van ons land. Mee naar bijzondere gebieden waar andere wetten gelden. De kringloop van het leven. Een harmonieus netwerk van ontwikkelingen en processen, die onmisbaar zijn voor de welvaart van ons land en al haar bijzondere eigenschappen. Ver van de drukke wegen en de grote steden zijn er nog enkele natuurgebieden over gebleven, waar alles volledig aan de elementen is overgeleverd, zoals het al duizenden jaren ging. Van oorsprong overblijfselen uit de laatste ijstijden. 

Het geheime leven van de das

Uit Natuurrijk Nederland komt ook een bonus-special. Een unieke inzage in het geheime leven van de das. Het idee van dit extraatje kwam tot stand door een overvloed aan dassenopnames voor de huidige film Natuurrijk Nederland, waar de das deel van uit maakt, met een bijzonder item in de film. Maar het leven van de das is een avontuur op-zich en verdiend zeker een special. Om te voorkomen dat het verhaal van Natuurrijk Nederland te lang wordt is er dus besloten om de das extra aandacht te geven met dit nieuwe initiatief. Ook voor mensen die niet van dassen houden, kan deze docu heel interessant worden, en vooral de negatieve kijk op het dier verbeteren.

Verloop van het proces 

Er zijn inmiddels al flinke stappen gemaakt en heel wat bijzondere beelden verzameld. Daarbij zijn we ook al begonnen met het maken van de muziek voor de film. Een klein stukje van deze soundtrack is te horen in de nieuwe teaser. Wel verwachten we dat de documentaire van de das een stuk korter zal worden dan alle andere films, die meestal rond de 50 minuten duren. Te kort voor een theater of filmhuis. Om deze reden zal de documentaire op YouTube worden geplaatst. Zodat deze overal vrijblijvend is te zien voor iedereen. Dit mede omdat ik normaal ook weinig van mijn werk zomaar op internet vrijgeef. 

Om een hoop stress en ergernis te besparen zullen deze projecten verder geen deadline hebben. We nemen alle tijd om een mooie film te kunnen maken, en zullen vanzelf met een einddatum komen, als we zeker weten wanneer we de film vrij kunnen geven. Tot die tijd houden we u vooral op de hoogte van alles rondom onze producties. 


Kaart