Jordan  van der Maas 
Beleeft de natuur op een unieke manier 

Natuurrijk Nederland in de maak!

In de driedelige filmserie Natuurrijk Nederland wordt de schoonheid en het belang van onze Nederlandse natuur in drie verschillende verhalen gepresenteerd. Gezien vanuit drie verschillende perspectieven. Ons land verbergt tallen van bijzondere natuurschatten, waarvan we de evenwicht en de balans opnieuw leren begrijpen en respecteren. 

1. Leven op een oer landschap

De eerste wordt verteld vanuit het landschap zelf. Gesmeed uit water en ijs. De bodem is de basis van ons land en al onze natuurgebieden. Elke bodemsoort is bepalend voor welke planten en dieren erop leven. Deze film neemt je mee naar een stukje Nederland die helaas nog door weinig mensen wordt gezien zoals het echt is. Ga mee naar bijzondere gebieden waar andere wetten gelden. De kringloop van het leven. Een harmonieus netwerk van ontwikkelingen en processen, die onmisbaar zijn voor de welvaart van ons land en al haar bijzondere eigenschappen. Ver van de drukke wegen en de grote steden zijn er nog enkele natuurgebieden over gebleven, waar alles volledig aan de elementen is overgeleverd, zoals het al duizenden jaren ging. Van oorsprong overblijfselen uit de laatste ijstijden. 

2. Het geheime leven van de das

Natuurrijk Nederland biedt onder andere een unieke inzage in het geheime leven van de das. Ditmaal gaan we dus meer kijken naar een diersoort die veel in Nederland voorkomt. Het leven van de das is een avontuur op-zich en heel erg leerzaam voor ons allemaal, dat verdiend zeker een speciale film. Dassen hebben een hechte familie band en leven samen in een grote dassenburcht. In dit deel volgen we een moeder das die een uitzonderlijke band heeft met haar kleintjes. Gedurende het voorjaar moet moeder das haar kleintjes een goede start in het leven geven. Maar nooit alleen, want dassen zijn zorgzame dieren. De das heeft ook een interessante relatie met zijn leefomgeving en geeft op een bijzondere manier terug aan het landschap. Ook voor mensen die niet van dassen houden, kan deze documentaire heel interessant worden en vooral de negatieve kijk op het dier verbeteren.


3. De kleinste onder ons  

Een bijzondere special, gefilmd vanuit het perspectief van de allerkleinste. Wij kennen Nederland als wijds en plat en kunnen dat zelf ruim overzien. In dit deel grijpen we de kans om ons land te laten zien vanuit het perspectief van insecten, kikkers, slakken en spinnen. Dan zie je ons land als een hele andere wereld, waar de allerkleinste hun onmisbare rol vervullen in de kringloop van het leven. Het is een heel ander leven dan wij kennen en zijn ze onmisbaar voor de welvaart van een rijkbloeiend natuurgebied. Daarnaast zijn ze prooi voor veel andere dieren.  

Verloop van het proces

Nog een dik jaar te gaan voor de filmopnames! Er zijn inmiddels al flinke stappen gemaakt en hebben we al heel wat bijzondere natuurbeelden verzameld. Daarbij zijn we ook al begonnen met het maken van de muziek voor de films. Een klein stukje van deze soundtrack is te horen in de nieuwe teaser. We verwachten sowieso nog tot begin 2022 bezig te zijn met het maken van de gehele filmserie. Om een hoop stress en ergernis te besparen zullen deze projecten verder nog geen deadline hebben. We nemen alle tijd om mooie films te kunnen maken en zullen vanzelf met een einddatum. Tot die tijd houden we u vooral op de hoogte rondom de voortgang van onze producties.

Kaart