Jordan  van der Maas 
Beleeft de natuur op een unieke manier 

Het geheime leven van de das 

Het is definitief. De dassendocumentaire is in de maak. Er werd nog even getwijfeld, maar nu ben ik er zeker van om deze productie te maken. Het wordt eigenlijk een soort bonus-film die bij Natuurrijk Nederland hoort. Maar dan volledig gericht op het geheime leven van de das. Het besluit om deze special te maken heeft meerdere redenen...  Aan het hoofd staat uiteraard een kijkje in het leven van een dier in Nederland, die zelden overdag wordt gezien. Dat maakt de das extra mysterieus. 

De das heeft daarbij ook nog een bijzondere positie in de kringloop van het leven, en is belangrijk voor onze natuurgebieden. Weinig mensen weten dat, en is het vooral belangrijk om dat te laten zien in deze productie. Het verhaal over het geheime leven van de das is een apart verhaal op-zich. Te groot om te vertellen in Natuurrijk Nederland. Zo houden we de boog gespannen en zal het verhaal van de das in een aparte docu worden verteld. Ook voor mensen die niet van dassen houden, kan deze docu heel interessant worden, en vooral de negatieve kijk op het dier verbeteren.

Plan van aanpak

Wel verwacht ik dat de documentaire korter zal duren dan de andere, die meestal rond de 50 minuten duren. Te kort voor een theater of filmhuis. Om deze reden zal ik deze documentaire op YouTube plaatsen. Zodat deze overal vrijblijvend is te zien voor iedereen. Dit mede omdat ik normaal weinig van mijn werk op internet vrijgeef. Vandaar dit nieuwe initiatief.  Hierbij komt ook weer eigen muziek en eigen tekst. De dassenfilm zal net als Natuurrijk Nederland voorlopig nog even geen deadline hebben. Om zo stressloos en met puur hart de montage periode te doorlopen. 

  


.

Kaart