jordan van der maas 

Films-documentaires-video's-media creatie

waar het allemaal begon.

Van kleins af aan heeft mijn passie voor de natuur mijn leven bepaald. Mede te danken aan mijn familie die mij op jonge leeftijd al inspireerde om de natuur in te gaan. Toen ik op zelfstandige wijze de natuur begon te verkennen begon ik me ook steeds meer te verdiepen om uiteindelijk alles te willen leren over onze schitterende Nederlandse natuur. Ik was getuige van een hoop bijzondere waarnemingen, waar ik dan ook thuis en op school met volle enthousiasme over vertelde. Maar ja, niet iedereen begreep waar ik het dan over had, terwijl ik het wel super belangrijk vind dat anderen ook weten wat er allemaal in onze eigen Nederlandse natuur gebeurd. Dus besloot ik het allemaal vast te leggen en startte voor mij een groots avontuur. 

Met de opkomst van Netflix-series en YouTube-video's zou ook ik met de tijd mee gaan. Geïnspireerd door de BBC en National Geographic zou ik ook mijn eigen natuurfilms en video's gaan maken. Allemaal om andere mensen mee te nemen in mijn belevenissen en te laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur in eigen land kan zijn als je ervoor open staat. Maar de weg ernaartoe was niet makkelijk. Vanaf dat moment stond ik voor de grote uitdaging om alles wat ik zag op film vast te leggen. Daarnaast keek ik veel naar werk van anderen om er op mijn eigen manier weer van te leren. Daarbij vond ik het toepassen van mijn eigen creativiteit toch wel het aller belangrijkste en heb ik doormiddel van zelfstudie en met behulp van professionals natuurfilms leren maken en monteren. 

licht en leven.                                                                             (september 2016)

Na bijna drie jaar hobbyen kwam eind 2016 mijn eerste film ''Licht en Leven'' uit. Deze film laat je meekijken in de geheime wereld van het Beekdal van het Koningsdiep, in vier seizoenen. Hiervoor filmde ik onder andere de leefwijze van de das, de ree en de bruine kikker. Deze film werd met zeer veel enthousiasme ontvangen door het publiek en heeft destijds in meerdere filmhuizen gedraaid. Hier was ik ook altijd zelf bij om de film te presenteren en te vertellen over de bijzondere momenten achter de schermen. 

leven in het veen.                                                                            (november 2019)

Na het succes van mijn eerste film wilde ik graag werken aan een tweede productie en wilde alleen nog maar doorgroeien om beter worden in het maken van natuurfilms. Drie jaar later in november 2019 kwam mijn tweede film uit. Leven in het Veen. Deze film verteld het unieke verhaal over de laagveengebieden in het Hart van Friesland: gelegen tussen Drachten, Leeuwarden en Heerenveen. In een reis door de tijd beleven we het ontstaan van deze gebieden en hoe ze zijn gevormd tot rijkbloeiende laagveengebieden. Daarbij speelde de veencultuur een uiterst belangrijke rol. 

naturescenes producties opgericht.

Met passie voor de natuur heb ik mijn eigen productiebedrijf ''Naturescenes producties'' opgericht en na ruim zeven jaar met volle enthousiasme werken aan mooie producties ben ik het nog steeds niet zat. Ik haal zoveel energie uit mijn filmprojecten dat ik er sowieso nog lang niet mee zal stoppen. Dat wist ik eigenlijk al toen ik aan mijn tweede film begon. Na een tweede film zal een derde komen, en na een derde een vierde. Het is bijna verslavend. Elke keer raak ik weer geïnspireerd door bepaalde onderwerpen en zal ik hier mijn hele leven mee door willen gaan. Dit is voor mij de beste manier om mijn verhaal te kunnen vertellen, doormiddel van beeld en geluid.

merkwaarden naturescenes producties. 

Naturescenes producties is een gepassioneerd en neutraal productiebedrijf dat alleen of in samenwerking streeft naar een natuur-bewuste toekomst. Neutraal vanwege z’n politieke onafhankelijkheid en gepassioneerd vanwege de liefde voor onze Nederlandse natuur. Zo houdt Naturescenes producties zich aan de kernwaarde: het verlenen van producten en diensten voor het verstrekken van informatie, met als doel: laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur in eigen land kan zijn, als je ervoor open staat. Daarnaast is Naturescenes producties volledig zelfstandig, omdat alle werkzaamheden binnen het bedrijf zoveel mogelijk op eigen kracht worden uitgevoerd. Zo werkt Naturescenes producties op een eigen manier mee aan een natuur-bewuste toekomst, met als pakkende slogan: echte natuurschatten worden pas gezien als je er oog voor krijgt.

eigen muziek maken voor de films.

Bij het maken van de films componeren en bewerken wij ook onze eigen filmmuziek. Dit doe ik voornamelijk in samenwerking met Thijs Jansen: een creatieve en muzikale natuurliefhebber en meester der improvisatie. Dat is precies wat we nodig hebben, want de muziek moet net zo puur zijn als de natuur zelf en de scenes die worden gedraaid. Zo bedenken en maken we onze eigen muzikale sferen die passen bij de film, het thema en het verhaal. Dit jaar brengen we onze muziek online uit. Meer informatie daarover verschijnt ook op deze website. Meer achtergrondinformatie over Thijs kunt u vinden via deze link. http://thijs-sansen.com/home/Kaart