jordan van der maas 

Films-documentaires-muziek-video's-media creatie

waar het allemaal begon.

Van kleins af aan ben ik al gek op de natuur en ging er altijd al graag op uit om de meest fantastische planten en dieren te ontdekken en een hoop bijzondere avonturen te beleven. Eerst droomde ik ervan om boswachter te worden; het liefst om de hele dag in de natuur te kunnen zijn en om onze kostbare natuur vooral beter te kunnen beschermen. Tegelijkertijd kreeg ik meer interesse in het maken van films en documentaires. Zo begon ik geïnspireerd door de prachtige documentaires van de “BBC” en “National Geographic” met het maken van eigen natuurfilms en documentaires over de natuur in de gebieden waar ik vaak kwam. Op deze manier ontdekte ik dat dit weleens een weg kon zijn om mijn doel te bereiken, namelijk, door te laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur in eigen land is als je er oog voor krijgt.

licht en leven.                                                                             (september 2016)

Dat werd bevestigd na de release van mijn allereerste film “Licht en Leven”, die over het verborgen leven in het beekdal van het Koningsdiep gaat. Deze film werd vooral met veel enthousiasme bekeken door mensen uit de omgeving; de film heeft zelfs in een echte bioscoop gedraaid! Er kwamen veel positieve reacties vanuit het publiek, zoals: “ik had nooit geweten dat dat hier allemaal leeft” of “natuur in je eigen achtertuin is soms dichterbij dan je ooit zal verwachten”.

leven in het veen.                                                                            (november 2019)

Dat gaf mij zoveel energie dat ik daarna gelijk besloot om een tweede film te gaan maken met een nieuw onderwerp. De naam van de nieuwe film: “Leven in het Veen”: een film over de laagveengebieden in het hart van Friesland. Weer werd de film met veel enthousiasme bekeken en waren er lovende reacties. Door de Corona-pandemie kon de film helaas niet meer in filmhuizen en theaters draaien, dus besloot ik Omroep Friesland te benaderen, zodat de film op lokale televisie kan worden gezien. En dat lukte!

naturescenes producties opgericht.

Na het afronden van deze twee geweldige natuurfilms kwam ik erachter hoeveel ik al heb geleerd en wist ik eigenlijk al dat ik dit wil blijven doen. Het maken van mooie natuurfilms en documentaires is mijn passie en elke keer wordt ik weer opnieuw geïnspireerd. Het kost veel tijd en energie, maar uiteindelijk krijg ik er zeker weer een hoop energie voor terug. Wat de techniek betreft heb gaande weg al heel veel geleerd van professionele filmakers, die ik destijds heb leren kennen. Toch heb ik uiteindelijk nog voor een aansluitende opleiding gekozen en heb ik mijn eigen platform “Naturescenes producties” opgericht. Van hieruit ga ik verder met het maken van mooie producties om onze schitterende Nederlandse natuur op de kaart te zetten en iedereen ervan te overtuigen hoe belangrijk de natuur is, niet alleen voor de planten en dieren die er leven, maar ook voor onszelf; wat we eigenlijk zijn vergeten.

eigen muziek maken voor de films.

Vanuit “Naturescenes producties” wordt ook eigen muziek gemaakt bij de films en andere media-uitingen. Want naast mijn passie voor natuur en film is ook muziek erg belangrijk voor mij en houd ik me daar ook al jaren mee bezig. Dit kan ik goed gebruiken bij het maken van de soundtracks voor al mijn producties; maar het mooie van muziek is dat het verbind, dus maak ik ook veel muziek in samenwerking met mijn goeie vriend “Thijs Jansen”. Samen kunnen we muziek maken in veel verschillende stijlen; toch blijft muziek uit de natuur een favoriet. Vanaf dit jaar brengen we onze muziek zelfs uit op verschillende diensten als YouTube, YouTube Music, Spotify, Deezer en nog veel meer! Zodat alle muziek gratis en vrijblijvend door iedereen kan worden beluisterd. Meer achtergrondinformatie over Thijs kunt je vinden via deze link. http://thijs-sansen.com/home/


Kaart